Home
Facebook Instagram

Bijzondere ALV verslag

Biddinghuizen - 18 oktober 2016.  In twee bijzondere Algemene Leden Vergaderingen heeft BAS Tennis met een grote meerderheid besloten (32 stemmen voor en 2 tegen) om de bouw van 1 padel baan op het tennis park in Biddinghuizen te realiseren

Een tweede baan zal worden overwogen als in de praktijk blijkt dat de belangstelling voor de padel sport een grotere groei meemaakt dan nu verwacht.
Tijdens de ledenvergadering is toegelicht dat padel een mix is van tennis en squash.  Het wordt meestal in dubbel gespeeld, en de bal mag terugkaatsen via de omringende muur. Net zoals tennis mag de bal slechts eenmaal het speelveld raken. Het scoreverloop is identiek aan tennis, maar de opslag is onderhands.
Padel is heel gemakkelijk om aan te leren. Als je ooit een racketsport hebt beoefend, duurt het letterlijk een aantal minuten om een degelijk niveau te halen. Maar zelfs voor spelers die deze ervaring niet hebben, is het veel makkelijker om aan te leren dan bijv. tennis, dat veel meer technische vaardigheden eist. Een (zie link onder aan het artikel) filmpje geeft een indruk wat de padel sport inhoudt: (LTVLelystad)

Er moet uiteraard nog veel gebeuren, niet alleen de bouw van een padel baan maar de organisatie zoals structuur, werving, lidmaatschap, toegang, kantine, etc. behoeft veel aandacht waarvoor ook vrijwilligers nodig zijn. Mocht u als lid van BAS tennis hier iets in willen betekenen kunt u dat uiteraard aangeven bij 1 van de bestuursleden of mailen naar ons secretariaat.

Zoals verder aangegeven tijdens de ledenvergadering is het hoofddoel van het introduceren van de padel sport, het bereiken van een leden aantal van 250 leden in 2020. Daarnaast is de verwachting dat deze sport en haar deelnemers een verdere positieve invloed zullen hebben op onze gezellige verenigingssfeer. De deelnemers aan de bijzondere ledenvergaderingen zijn in ieder geval enthousiast, met dit enthousiasme kan de padel sport in Biddinghuizen alleen maar een succes worden.


<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat