Home
Facebook Instagram

Padel baan in Biddinghuizen nu realiteit

Padel baan in Biddinghuizen nu realiteit Biddinghuizen - 24 januari 2017.  Afgelopen week heeft B.A.S.-Tennis te Biddinghuizen opdracht gegeven aan C.S.C. Ceelen Sport Constructies BV. om op het bestaande tennisterrein een Padel Baan aan te leggen

De ondergrond zal bestaan uit een betonnen bal funderingen met een waterdoorlatende betonlaag (drainbeton). Op deze betonlaag komt een kunstgras toplaag, de kooi rondom het veld is een “Redsport Pro Padel Court” met 12 mm glas

Padel is een mix van tennis en squash.  Het wordt meestal in dubbel gespeeld, en de bal mag terugkaatsen via de omringende muur. Net zoals tennis mag de bal slechts eenmaal het speelveld raken. Het scoreverloop is identiek aan tennis, maar de opslag is onderhands.

Padel is het heel gemakkelijk om aan te leren. Als je ooit een racketsport hebt beoefend, duurt het letterlijk een aantal minuten om een degelijk niveau te halen. Maar zelfs voor spelers die deze ervaring niet hebben, is het veel makkelijker om aan te leren dan bijv. tennis, dat veel meer technische vaardigheden eist.


BAS tennis wil de eigen leden, dorpsgenoten en andere belangstellenden met de padel baan de mogelijkheid bieden om deze leuke sport uit te proberen en te beoefenen. Verwacht wordt dat de realisatie in april 2017 zal zijn afgerond waarna de mogelijkheid zal worden geboden om de sport bij BAS tennis te spelen.

Met sportieve groet,

Mart Muller

Voorzitter BAS Tennis

<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat