Home
Facebook Instagram

Zijn dit de tennisregels van de toekomst?

Biddinghuizen - 17 mei 2017.  De eerste editie van de zogenoemde Next Gen ATP Finals, voor de beste tennissers tot 21 jaar, krijgt in november in Milaan een experimentele opzet. De duels met de aangepaste regels moeten de belangstelling gaan aanwakkeren bij een jonger publiek. Vooral de tijdsduur van de partijen zal flink worden ingekort.


Het volgende bericht is gevonden op de website van het AD.

De belangrijkste wijzigingen zijn: een set gaat nog maar tot vier gewonnen games in plaats zes. Bij 3-3 volgt een tiebreak. Bij deuce (40-40) volgt meteen het winnende punt.

Na een service die via de netrand binnen het speelveld valt, wordt gewoon doorgespeeld. Tussen twee punten in zal voor de volgende service een tijdklok aftellen van 25 seconden naar nul om de snelheid in het spel te houden. De spelers zullen op bepaalde momenten mogen communiceren met hun coaches, die echter niet op de baan mogen komen.

,,We zijn heel benieuwd hoe de nieuwe opzet gaat uitpakken'', liet ATP-baas Chris Kermode weten. ,,Het landschap in de sport- en entertainmentwereld verandert snel. Deze veranderingen gaan niet alleen de nieuwe generatie tennissers aan, maar zeker ook de nieuwe generatie fans.''

<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat