Home
Facebook Instagram

G-Art besteedt opbrengst BAS Tennis Pinkerstertoernooi

G-Art besteedt opbrengst BAS Tennis Pinkerstertoernooi Biddinghuizen - 24 januari 2018.  Op 5 juni 2017 heeft G-Art vanuit het BAS-Tennis Pinkstertoernooi een cheque ter waarde van €3.500 in ontvangst mogen nemen. De maanden hierop volgend is het geld nuttig besteed en afgelopen december zijn de nieuwe aanwinsten met trots gepresenteerd aan afgevaardigden van de Pinkstercommissie van BAS-Tennis.

G-Art, een non profit organisatie, richt zich op de promotie, verkoop en uitleen van kunst. Deze kunst wordt gemaakt door kunstenaars uit Flevoland met een verstandelijke en/of psychische beperking: 'G-Stars'. De G-Stars werken in verschillende ateliers in de regio, onder leiding van professionele kunstenaars.Emmeloord
De besteding van de cheque is toegewezen aan atelier 'Mefiboset' te Emmeloord, dat onder leiding staat van kunstenaar Ronald Baarda. In samenspraak met hem is besloten het geld te besteden aan een nieuwe camera, welke het werk van de G-Stars kan vastleggen en uitvergroten. Daarnaast is er een etspers aangekocht, waar unieke werken mee worden gecreëerd. Deze etspers biedt kunstenaars van Mefiboset een nieuwe techniek om zich creatief te uiten.

"Goed om te zien"
Paul Mangnus van G-Art: "Het was goed om te laten zien waar dat geld nu terecht is gekomen en waar het aan besteed is. Daar leggen we graag verantwoording over af. Daarnaast vind ik het gewoon mooi dat BAS-Tennis voor dit bezoek tijd heeft vrijgemaakt. Dan weet je samen waar je het voor gedaan hebt en dat is met zo'n mooi bedrag alleen maar goed".Besef
Zowel BAS-Tennis, G-Art en (de G-Stars van) atelier Mefiboset beseffen dat de aangeschafte middelen niet gerealiseerd zouden zijn zonder de inzet van sponsors, deelnemers en vrijwilligers van het Pinkstertoernooi. "Het is ongelooflijk wat zo'n relatief kleine tennisclub uit ons dorp heeft neergezet. De sfeer en opkomst was geweldig op het toernooi. En dan dat bedrag wat is bijeengebracht, dat kan alleen maar als je een betrokken en actieve club hebt. Hiervoor willen wij gezamenlijk onze dank uitspreken", aldus Paul Mangnus.

Pinkstertoernooi op herhaling in 2018
Inmiddels is de Pinkstercommissie van BAS-Tennis wederom vol enthousiasme gestart met de voorbereidingen voor 2018 en kunnen zij melden dat er een nieuw toernooi gehouden wordt van donderdag 17 tot en met maandag 21 mei 2018. Voorzitter Carl Custers: "Wij richten ons op dit moment op het bepalen van het goede doel en het samenstellen van het programma voor komend toernooi. Hierbij kunnen wij verklappen dat naast tennis, ook de opkomende sport padel centraal zal staan. Ingezet wordt op een toenemend aantal deelnemers en uiteraard een hoop gezelligheid/sportiviteit, waarmee wij hopen een succesvolle editie van het toernooi te kunnen neerzetten".

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl / BAS Tennis

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat