Home
Facebook Instagram

Update maatregelen CORONA Update 21 April 2020

Biddinghuizen - 22 april 2020.  Middels dit schrijven proberen wij jullie zo duidelijk mogelijk in te lichten wat er nu mag en niet mag na de uitspraak die gisteren werd gedaan:

Voor de aangesloten verenigingen bij de KNLTB is de uitspraak als volgt:

Corona Update 21 april: jeugd t/m 18 jaar mag tennissen en padellen, competitie verplaatst naar najaar;Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus iets versoepeld. Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf 29 april; de overige maatregelen zijn verlengd tot 20 mei. Dat betekent dat verenigingen beperkt open mogen voor tennissen, padellen en lesgeven aan jeugd t/m 18 jaar. De voorjaarscompetitie wordt verplaatst naar het najaar, alle KNLTB toernooien t/m 14 juni worden afgelast en de KNLTB maakt scenario’s en toolkits voor het sporten in 1.5 meter samenleving.

Wat betekent dat op dit moment voor BAS Tennis & Padel?

Het is dus positief nieuws dat de jeugd t/m 18 jaar weer buiten mag sporten vanaf 29 april, daar zijn we blij mee. Bij het sporten voor jeugd in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar blijft de 1.5 meter afstand van toepassing, voor jeugd t/m 12 jaar niet. In overleg met de tennisleraar wordt er gekeken wanneer en hoe we de in de leeftijdscategorie t/m 12 jaar groep weer opgestart krijgen.

Voor senioren geldt dus helaas nog dat  tennissen, padel en trainen t/m 19 mei 2020 NIET mogelijk is.

Het scenario voor tennis en padel voor jeugd t/m 18 jaar wordt uitgewerkt voor verenigingen, spelers en leraren met aandacht voor het park, de baan en de bal. Hierin worden ook de adviezen en ideeën van verenigingen en leraren meegenomen en wordt getoetst op de praktische haalbaarheid. Ook wordt een uitgebreide ‘toolkit’ ontwikkeld, zodat verenigingen en leraren snel en makkelijk kunnen opstarten binnen de geldende richtlijnen. De richtlijnen en uitvoering wordt nu eerst met NOC*NSF en de VSG afgestemd. Gemeenten maken hierover verder afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches.
Pas daarna kan er dus d.m.v. deze toolkit weer beperkt gespeeld worden op de banen door kinderen in de leeftijdscategorie  13 t/m 18 jaar in de 1,5 meter afstandstoepassing.

BAS Tennis & Padel zal zo snel als mogelijk bovenstaand trachten te coördineren en ook de leden hierover blijven informeren.
Vooralsnog geldt dus dat het park gesloten blijft. Zodra er meer bekend is over de 'toolkit' informeren wij U nader.

Wij dringen nogmaals aan het gezond verstand te blijven gebruiken en je te houden aan bovenstaande regels. Het zou erg vervelend zijn om bij overtreding een gepaste maatregel te moeten toepassen...

Met sportieve groet,
H.J.M. Stegeman
Voorzitter BAS Tennis & Padel

<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat