Home
Facebook Instagram

1e stappen BAS Tennis & Padel na versoepeling Covid-19

Biddinghuizen - 1 mei 2020.  Na de aankondiging van versoepeling van de Covid-19 beperkingen op sportief gebied heeft BAS Tennis & Padel de beslissing genomen om de tennislessen voor de jeugd weer te laten beginnen. Helaas is het zelfstandig vrij spelen nog niet realiseerbaar bij BAS Tennis & Padel binnen de opgestelde protocollen van de KNLTB ism RIVM

Protocol BAS Tennis & Padel

Corona - jeugd

Vanaf 29 april 2020 (fase 1) mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd van 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht.

BAS Tennis & Padel zal in samenwerking met de tennisleraren van Tenniscollege Flevoland vanaf 5 mei weer tennislessen gaan geven aan de jeugdleden van de vereniging, uiteraard binnen de kaders van het kabinetsbeleid, de richtlijnen van het RIVM en met goedkeuring van de Gemeente Dronten.

Hierbij geldt voor iedereen: Gezond verstand gebruiken staat voorop.

·        Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 37,5 C°), verlies van reuk/smaak;

·        Blijf ook thuis als je of iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact;

·        Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar);

·        Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;

·        Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;

·        Was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;

·        Was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;

·        Douche thuis en niet op de sportlocatie;

·        Vermijd het aanraken van je gezicht;

·        Schud geen handen;

·        Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis. Het tennispark is alleen gedeeltelijk geopend voor jeugdleden welke deelnemen aan de tennislessen. Het park is niet toegankelijk voor jeugd die geen lid is van BAS Tennis & Padel.

Doel
Dit protocol heeft het doel om als richtlijn te dienen voor de wijze waarop de tennislessen voor de kinderen t/m 12 jaar en de jeugd van 13 t/m 18 jaar weer aan kunnen vangen. We willen hierbij de mogelijkheid om het coronavirus door te geven maximaal beperken. Wij streven naar een veilig tennispark voor jeugdleden, tennisleraren en vrijwilligers.
Voor het opstellen van dit protocol hanteren wij:
a. Het protocol verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd t/m 18 jaar van het NOC-NSF;
b. De aanvullende richtlijnen verantwoord tennissen en padellen van de KNLTB;
c. Het stappenplan verenigingen en leraren - fase 1 (opstart eerste week) van de KNLTB

Aanpak coronaverantwoordelijke
Er is een coronaverantwoordelijke (aanspreekpunt) binnen de vereniging aangewezen.
De coronaverantwoordelijke fungeert voor leden, tennisleraren, vrijwilligers en andere belanghebbenden, zoals de GGD en gemeente, als aanspreekpunt voor alle corona gerelateerde zaken.
Bij ons heeft Anne Nienhuis (06-12621930) de taak van  coronaverantwoordelijke op zich genomen.

Zelfstandig spelen
BAS Tennis & Padel start niet direct met zelfstandig spelen voor de jeugd. Op basis van de eerste ervaringen met de tennislessen wordt op een later moment bekeken of zelfstandig spelen door de jeugd tot de mogelijkheden kan behoren.

Kantine / faciliteiten
De kantine blijft gesloten. Het is derhalve niet mogelijk om van de faciliteiten van de kantine gebruik te maken. De kleedkamers blijven ook gesloten; er is dus geen ruimte voor omkleden. Graag in sportoutfit naar het park komen.
Voor zover nodig kan gebruik gemaakt worden van het toilet.
Na gebruik moet het toilet direct ontsmet en schoongemaakt worden.

Hygiëneregels
De hygiëneregels en belangrijkste maatregelen (KNLTB Poster Richtlijnen voor tennis) worden door middel van posters zichtbaar bij de entree en op ramen en/of deuren van het clubhuis gehangen.

Materialen
Er wordt alleen gebruik gemaakt van materialen, o.a. ballen van Tenniscollege Flevoland. Een en ander conform het Protocol verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd t/m 18 jaar van het NOC-NSF en de aanvullende richtlijnen verantwoord tennissen en padellen van de KNLTB.

Routing
Bij de ingang worden de leerlingen opgehaald door de leraar.
Volgens de richtlijnen mogen ouders/verzorgers het park niet betreden.
De ouders/verzorgers kunnen hun kind(eren) afzetten en na het lessen weer ophalen.

Tennislessen
De tennisleraren van Tenniscollege Flevoland houden zich bij het geven van tennislessen aan het Protocol verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd t/m 18 jaar van het NOCNSF, de aanvullende richtlijnen verantwoord tennissen en padellen van de KNLTB, het Stappenplan leraren - fase 1 van de KNLTB en dit protocol.

Communicatie
Naast de reguliere communicatie van BAS Tennis & Padel, mail en website worden de ouders en jeugdlessers door de trainers van Tenniscollege Flevoland geïnformeerd over het opstarten van de tennislessen.

Tot slot
Wij vertrouwen erop dat er op deze wijze op de banen van BAS Tennis & Padel veilig getennist kan worden. Elke nieuwe stap zullen we baseren op de geldende adviezen vanuit het RIVM in samenhang met de maatregelen van de regering en (lokale) overheden.
 

<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat