Home
Facebook Instagram

CORONA UPDATE : COMPETITIES STOPGEZET, VRIJ SPELEN EN TRAINING BLIJFT MOGELIJK

Biddinghuizen - 14 oktober 2020.  Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte dinsdag 13 oktober bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk!


De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Wat betekent dit voor tennis en padel?

We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing.

Update 14 oktober:

Er is besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. 
Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging
De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen

Dubbelen bij tennis en padel kan mits altijd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Met sportieve groet,

P.S. --Hou je aub aan bovenstaande spelregels!!!--

<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat