Home
Facebook Instagram

Dorpsbelangen Biddinghuizen en BAS Tennis & Padel promoten bewegen

Dorpsbelangen Biddinghuizen en BAS Tennis & Padel promoten bewegen Biddinghuizen - 11 april 2021.  Werken aan je conditie tussen de competities in of als voorbereiding op je padel- of tennistraining? Of omdat sporten en bewegen gewoon erg leuk is?

Dorpsbelangen Biddinghuizen is bezig met het ontwikkelen van twee routes voor haar inwoners om bewegen te stimuleren. Een prachtig en goed initiatief wat BAS Tennis & Padel van harte ondersteunt en daarom graag bij haar leden onder de aandacht brengt.Twee routes: voor ieder wat wils

De Beweegroute
De Beweegroute is een route van 1,5 km door het Dorpsbos in Biddinghuizen.
Deze route is gericht op ouderen die nog goed ter been zijn (gezien de ondergrond van het bos) en hun functies willen behouden en op mensen die niet van sporten houden maar wel de noodzaak zien van regelmatig bewegen. Zonder ‘zweetdruppels’ is deze route af te leggen.
Het rondje is dus gericht op praktisch bewegen. Het is een route met oefeningen gericht op balans, kracht, lenigheid en conditie en is uitvoerbaar in drie verschillende niveaus van zeer eenvoudig naar uitdagend. Met vrijwilligers wil Dorpsbelangen groepjes begeleiden.

De Trimbaan
De Trimbaan is een route van 3,5 km door het Dorpsbos in Biddinghuizen. Ook hiervan ligt de start bij zwembad de Alk. Het is bedoeld voor mensen die fitter willen worden en een fun element aan hun(hardloop-) training willen toevoegen. Je kan de route langslopen met het hele gezin, met het tennis- en/of padelteam of op je hardloopronde.
Het rondje is dus gericht op sporten. Deze doelgroep vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen en zoekt wat uitdaging. Het is een aanvulling op het bestaande calisthenicspark in het Noaborpark en eenvoudiger om uit te voeren. Er is geen kennis nodig van spiertraining om de oefeningen te kunnen uitvoeren. De toestellen spreken voor zichzelf. Jong en oud die willen sporten kunnen hier gebruik van maken.
 
Ook zonder budget voor een sportclub kan je zo in beweging komen. Het biedt ook mogelijkheden voor teamsporters om tijdens de zomer- of winterstop door te trainen.

We hopen je snel meer te kunnen vertellen over dit mooie initiatief.

<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat