Home
Facebook Instagram

Onderhoudswerkzaamheden Tennisbanen

Onderhoudswerkzaamheden Tennisbanen Biddinghuizen - 2 november 2021.  Zoals wellicht gezien of ondervonden zijn de onderhoudswerkzaamheden aan de tennisbanen begonnen. Hierbij is door het uitvoerende bedrijf een aantal zaken geconstateerd.


Probleem

Ondanks het beste onderhoud in de wereld, ontkomt zandingestrooid kunstgras er niet aan dat instrooizand compakteert en vervuilt. Compakteren ontstaat door inklinking ten gevolge van bespeling, in combinatie met het ontstaan van stof door zand- en vezelslijtage. Bij vervuiling moet je denken aan binnengebrachte aarde, vogelmest, overwaaiend stof, blad en dergelijke. Tot slot is er soms in de luwte en de schaduw van omzoomde bomenrijen, weinig wind en UV: de ideale plek voor alg en mos, de laatste jaren nog eens aangemoedigd door nat en warm weer.

Wekelijks borstelen en specialistisch onderhoud vertragen de genoemde compaktering, maar voorkomen hem nimmer. Een baan is altijd ééns aan de beurt.

Oplossing

De zandrenovatie waarbij ca. 12 ton vervuild zand per tennisbaan met veel lucht onder hoge druk uit de mat wordt geblazen, zonder dat de vezels hierbij worden aangeraakt, laat staan beschadigd. Nadat het vuile zand is verwijderd, worden eventuele reparaties uitgevoerd. Daarna worden de banen bezandt door kleine laagjes nieuw zand zorgvuldig over de mat te strooien en in te borstelen.

Wij hebben bovenstaand besproken met het uitvoerende bedrijf en overeengekomen dat de zandlaag vanaf 15 November wordt verwijderd en er een nieuwe zandlaag voor in de plaats komt.

Tot die tijd is het aanbevolen zelf te constateren of je de banen kan en wil bespelen, wat dus betekent dat je de komende tijd op eigen risico de tennisbanen gebruikt.

Wij hopen dat spoedig, maar na 15 November 2021, de banen er weer bij liggen waar ze voor bedoeld zijn.

Bestuur BAS Tennis & Padel

<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat