Home
Facebook Instagram

GEEN CORONAPAS VOOR BUITENSPORT, WEL BINNEN EN OP TERRAS VANAF 18 JAAR

Biddinghuizen - 5 november 2021.  Sporters en publiek bij buitensporten hoeven toch geen coronatoegangsbewijs (CTB) te laten zien. Echter, als zij de sportkantine of het clubhuis in gaan, of op het terras plaatsnemen, is een CTB wel nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder vanaf zaterdag 6 november.

Nieuwe maatregelen

De maatregelen bij BAS Tennis & Padel vanaf zaterdag 6 november in het kort:

een Coronatoegangsbewijs is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes en terras van de sportlocatie.
Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet kunnen laten zien. 
Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer en toilet. Wij hebben vooralsnog besloten de kleedkamers voorlopig te sluiten.
De toegang in het halletje naar toilet kan gebruikt worden met de restrictie dat er maar 1 persoon tegelijk in die ruimte mag zijn.

Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen. Denk hierbij aan leraren, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers. 

Daarnaast is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen. 

Heeft u corona gerelateerde klachten? Blijft u dan thuis en laat u testen
Ga direct naar huis wanneer u tijdens een sportactiviteit klachten ontwikkelt zoals een loopneus, niezen, keelpijn, koorts of geur- en smaakverlies
Was u handen regelmatig met water en zeep
Schud geen handen
Het advies is buiten het sporten om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden tot andere personen

De maatregelen zijn nodig vanwege een snellere toename van het aantal besmettingen en de toenemende druk op de zorg. Op vrijdag 12 november wordt gekeken welke maatregelen dan gaan gelden.

Coronatoegangsbewijs

Met de CoronaCheck Scanner kunnen verenigingen/barpersoneel/beheerders eenvoudig de controle op de coronatoegangsbewijzen uitvoeren bij iedereen van 18 jaar en ouder. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.

Wij hopen dat, naast bovenstaand, iedereen zijn/haar gezond verstand gebruikt.

Een eventuele check wordt ook gedaan door een vrijwilliger die de regels zelf niet heeft bedacht, ga dus niet in discussie maar accepteer de door de overheid opgelegde regels.

Alleen samen krijgen we Corona onder controle!!

Met sportieve groet,
Bestuur BAS Tennis & Padel

<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat