Home
Facebook Instagram

Verburgt en van Velde beste tennissers

Verburgt en van Velde beste tennissers Biddinghuizen - 20 september 2010.  Arjen Verburgt en Sanne van Velde mogen zich een jaar lang de beste tennissers van BAS noemen, nadat zij zondag respectievelijk de heren enkel en dames enkel finales winnend wisten af te sluiten.

Verburgt, als vierde geplaatst, versloeg in de finale van de heren enkel A nieuwkomer Arjen Woltjer met 7-5, 6-2. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door André Ceelen ten koste van Ate Veenstra.

Bij de dames was de meest prestigieuze eindstrijd (in de dames enkel A) een herhaling van de finale van vorig jaar: tussen Sanne van Velde en Richella Bakker. In een spannende slijtageslag was het van Velde die net als vorig jaar beslag legde op de titel (7-5 3-6 7-5). De derde plaats was voor Regina Veenstra, die in twee sets Marjon Tijhuis versloeg.

Diverse categorieën
Om ervoor te zorgen dat iedereen op zijn of haar niveau zichzelf kan meten met clubgenoten wordt er gespeeld in een A, B en C categorie. “Ondanks het verschil in niveau is er zeker geen verschil in inzet en fanatisme”, vertel Bert Tijhuis van de wedstrijdcommissie. Omdat de wedstrijden zonder scheidsrechter worden gespeeld, is het aan de deelnemers zelf om het spel eerlijk te laten verlopen. Tijhuis: “Gelukkig is BAS Tennis een bijzonder sportieve en gezellige club. Het spelen zonder scheidsrechter zorgt dan ook eigenlijk nooit voor problemen”.

Bij de Heren enkel B versloeg Herre Bakker Gerjan Westerhof in de finale, terwijl Jan van Woerden de titel in de C-categorie op zijn naam schreef. In de dames enkel B was het Paula Borm die Lisette Morren in 2 sets versloeg. De heren enkel C en de dames enkel C werden beide als poule afgewerkt. Jan van Woerden won bij de heren en Danielle Kamphorst bij de dames. Beide verloren in een poule van 4 geen één wedstrijd. Alle winnaars in deze categorieën mogen het volgend jaar een niveau hoger gaan proberen.

Gemengd dubbel
Behalve de categorie single wordt er traditioneel ook in de mix gespeeld. Ook hierin waren er drie niveau's. In de A-categorie waren het de broers en zussen die het tegen elkaar opnamen. Lippe en Regina Veenstra trokken aan het langste eind en versloegen Richella en Nico Bakker in 3 sets. De Mix B werd gewonnen door Marco Westerhof en Amy Vogelaar voor Herre Bakker en Paula Borm. In de Mix C tenslotte wonnen Jeroen Tolhoek en Lisette Morren van Henk en Annemarie Aernaudts.

Ondanks het wisselvallige weer kon de organisatie terugkijken op een meer dan geslaagd toernooi. “Het is typerend om te zien dat mensen die verhuizen toch vaak lid blijven van BAS-Tennis vanwege de sfeer en gezelligheid. Iets wat tijdens de afgelopen weken ook weer duidelijk te merken was”, aldus Tijhuis.

Uitslagen:
Heren A
1 Arjan Verburgt
2 Arjan Woltjer
3 Andre Ceelen


Dames A
1 Sanne van Velde
2 Richella Bakker
3 Regina Veenstra


Mix A
1 Lippe Veenstra/ Regina Veenstra
2 Nico Bakker/ Richella Bakker
3 Ate Veenstra/ Sanne van Velde


Heren B
1 Herre Bakker
2 Gerjan Westerhof
3 Bouke Kloosterman


Dames B
1 Paula Borm
2 Lisette Morren
3 Monique van Diepen


Mix B
1 Marco Westerhof/ Amy Vogelaar
2 Herre Bakker/ Paula Borm
3 Robert Verbruggen/ Siet Dijkstra


Heren C
1 Jan van Woerden
2 Carl Custers
3 Adri van Nieuwenhuyzen


Dames C
1 Danielle Kamphorst
2 Mirjam Morren
3 Elly Holewijn


Mix C
1 Jeroen Tolhoek/ Lisette Morren
2 Henk Aernaudts/ Anne-Marie Aernaudts-Bovée
3 Bart Van Den Hoorn/ Mirjam Morren


BAS Tennis

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat