Home
Facebook Instagram

C1000 clubkampioenschappen BAS tennis

C1000 clubkampioenschappen BAS tennis Biddinghuizen - 21 juni 2012.  Van maandag 11 juni t/m zondag 17 juni werden de C1000 clubkampioenschappen jeugd bij BAS tennis georganiseerd. Hierbij streden 14 kinderen voor de felbegeerde titel: clubkampioen van BAS tennis.

Er werd gestreden in 4 onderdelen namelijk: jongens t/m 10 jaar, jongens t/m 12 jaar, jongens t/m 17 jaar en meisjes t/m 17 jaar.

Bij de jongens t/m 10 jaar streden 4 jongens tegen elkaar. Zij speelden op half veld en waren nog niet gewend om wedstrijdjes te spelen. Toch pakten zij de regels snel op. Stijn Custers was diegene die alle drie de wedstrijden won en dus clubkampioen is geworden. Ferdy sloot werd tweede met 2 gewonnen wedstrijden en 1 verloren. De overige deelnemers werden gedeelde derde.Bij de jongens t/m 12 jaar werd gespeeld in 2 poultjes. De winnaars van elke poule moesten op de finaledag tegen elkaar strijden. Zowel de poulewedstrijden als de finale waren erg leuke wedstrijden om te zien! Met name de finale was een echte strijd. Wies Twisk en Jamie Vlegels stonden hierbij bijna 2,5 uur tegenover elkaar. Uiteindelijk wist Wies te winnen met 6-3 6-7 6-4.Bij de jongens t/m 17 jaar streden alleen Charles Holtslag en Hidde Oosterkamp tegen elkaar. Deze twee jongens hebben al meerdere jaren samen op les gezeten en samen competitie gespeeld. Nog een overeenkomst was dat ze beide van hard slaan houden. En dit was zeker te zien. Hierdoor waren er mooie slagen, maar ook regelmatig fouten. Hidde heeft de wedstrijd gewonnen met 6-4 6-3.Ook gingen de meiden t/m 17 met elkaar de strijd aan. Dit waren ook maar twee deelnemers, namelijk Robin Walsarie Wolf en Marije van Woerden. De 1e set was erg spannend en werd uiteindelijk in een tie-break gewonnen door Robin. Toch was Robin niet in staat haar voorsprong te behouden, want Marije maakte daarna erg weinig fouten en kwam steeds beter in haar spel. Dit resulteerde uiteindelijk in een stand van 6-7 6-1 6-1 voor Marije. Die daardoor voor de tweede keer achter elkaar kampioen is geworden.Zowel Hidde als Marije mogen dit jaar meedoen bij de volwassen tijdens de clubkampioenschappen enkel van BAS tennis.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat