Home
Facebook Instagram

Derde Erik Olympic toernooi

Biddinghuizen - 17 april 2002.  Alweer voor de derde keer zijn diverse mensen druk in de weer om een tennistoernooi te organiseren op de tennisbanen in Biddinghuizen. Het is niet zomaar een toernooi, maar het betreft een benefiettoernooi met als doelstelling de Biddinghuizer rolstoeltennisser Erik-Martijn Ruitenberg te supporten op zijn weg naar de Olympische Spelen in Athene, dat in 2004 zal plaatsvinden. Het Erik Olympic Toernooi is van vrijdag 17 tot en met 20 mei.

Het begint op een gewoonte te lijken. De tennisbanen in Biddinghuizen worden nu voor het derde jaar achtereen bevolkt door enthousiaste mensen uit Flevoland, maar ook mensen uit de wijde omtrek weten inmiddels de banen van BAS Tennis te vinden. Het bijzondere van het Erik Olympic Toernooi is dat deelnemers geen lid hoeven te zijn van een tennisvereniging, iedereen mag dus meedoen. Er zal gespeeld worden in een D2, Dl categorie. Ook is er een B/C categorie opgenomen. Dat wil zeggen dat een B-speler speelt met een C-speler. Dit is normaal gesproken niet mogelijk in een toernooi. Elk gewenst niveau is dus aanwezig.

Wedstrijdvormen
De wedstrijdvormen zijn dubbel en mixed en het is een 18+ toernooi. Er worden meer dan honderdvijftig partijen afgewerkt op het tennispark, dat bestaat uit vijf kunstgrasbanen. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt gekozen voor een poule- of een afvalsysteem met verliezersronde. Iedereen die deelneemt aan het toernooi zal op deze manier minimaal twee wedstrijden spelen. De organisatie streeft ernaar om het deelnemersaantal van vorig jaar (120) te overtreffen. 'We hebben er alle vertrouwen in dat de deelname enorm zal zijn', aldus Andre Ceelen, lid van de wedstrijdcommissie en tevens voorzitter van de toemooicommissie. De tennissers van BAS zijn over het algemeen enthousiaste toemooispelers die in grote getale meedoen aan toernooien van onze tennisburen en vaak is er toch een wisselwerking tussen de verenigingen'.
Tijdens dit weekend draait het niet alleen om tennis. Vele randactiviteiten worden georganiseerd en overdag zorgt eetcafé de Kiekendief voor de inwendige mens.

Uniek is het toernooi zeker. Alleen al de opening belooft een spektakel te worden. Alle basisschoolkinderen in Biddinghuizen kunnen meedoen aan een ballonnenwedstrijd om 15.30 uur. Het is tevens het startsein voor het toernooi. Talrijke activiteiten zullen het toernooi ook aantrekkelijk maken voor de kinderen. Zo zal de jeugd vermaakt worden door clown Hoppy, er is een pony waar de kinderen op kunnen rijden en een grabbelton. De (tennissende) ouders kunnen dus met een gerust hart hun kinderen meenemen naar de tennisbaan. Er is vermaak voor jong en oud.

Veiling
Voor volwassenen wordt er een (kunst)veiling gehouden waarvoor de bekende Dronter veilingmeester Ino Meijer medewerking verleent. Diverse kunstenaars hebben al een kunstwerk in de vorm van een schilderij of beeldhouwwerk afgegeven voor de veiling. De deelnemers van het toernooi hebben de gelegenheid om gebruik te maken van de camping op sportpark De Schelp. Er is daar een grasveld beschikbaar gesteld door de buren, BAS Voetbal. De camping is inclusief ontbijtservice en sanitair, belangstellenden kunnen tegen een zeer scherp tarief van deze service gebruik maken.

Icare thuiszorgwinkels is net als vorig jaar de hoofdsponsor van het toernooi. 'Een geweldige stimulans', zoals Cor Remmers namens de PR- en sponsorcommissie zegt. Het toernooi is een hele organisatie, dat in handen ligt van een enthousiast team van BAS Tennis uit Biddinghuizen. 'Een mooie klus, een goed doel en een sportief hoogtepunt. Dat is waar we voor gaan', aldus voorzitter Andre Ceelen.

Het organiserende team heeft een ruime bezetting in de volgorde personen: Andre Ceelen, Nanda van Eunen, Gert Ruitenberg, Marjon Tijhuis, Bert Tijhuis en Cor Remmers. Daarnaast wordt een grote bijdrage geleverd door de activiteitencommissie van BAS Tennis. Meer informatie of opgave via de internetsite: www. knltb.nl/verenigingen/12047.

Bron: Drontens Nieuwsblad

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat