Home
Facebook Instagram

Clubkampioenen Tennis gehuldigd

Biddinghuizen - 2 september 2002.  De afgelopen 2 weken was het een drukte van belang rondom het tennispark van BAS-Tennis. Op het programma stonden de jaarslijkse clubkampioenschappen van hoofdsponser Bols en Bouman.

In totaal waren er maar liefst 143 inschrijvingen. Een absoluut record voor de vereniging. Net als andere jaren werd er gespeeld in de mix dubbel en in de heren -en dames enkel. De 3 categorieen werden onderderverdeeld in speelsterkte, zodat er bij de mix dubbel en de dames enkel gespeeld werd in een A en een B poule en bij de heren enkel zelfs in een A, B en C poule. Gooide in de eerste week de regen het programma in de war, in de 2e week was het weer optimaal met zelfs een zonnige finale dag.

Verrassende winnaars in de A-poule
Was vorig jaar Aart Lijs de winnaar in de heren A-poule in de finale tegen André Ceelen; dit jaar waren de rollen omgedraaid. Waar veel mensen verwacht hadden dat Aart Lijs de titel zou prolongeren, was het André Ceelen die, in een redelijk snelle finale, aan het kortste eind trok. Bij de dames ging de titel verrassend naar de pas 15 jarige Natalie van Leeuwen die in de finale afrekende met Marjon Tijhuis.

Smits wint in B Poule
In de heren B kon Conno de Ruijter geen vat krijgen op de zeer vaste André Smits. Na een spannende eerste set was het verzet van De Ruijter gebroken en pakte Smits vrij eenvoudig de 2e set en de titel. In de heren C won Bauke Kloosterman overtuigend van Edwin Hillebrand.

De dames enkel B kende een finale tussen de vriendinnen en trainingsmaatjes Monique Snoek en Jolanda Christiaanse. Waar de dames elkaar normaal gesproken in evenwicht houden, was dit keer Monique Snoek de sterkste. Zij mag het, net als André Smits, volgend jaar gaan proberen in de A-poule.

Spannend in de mix
De mix finales in zowel de A als de B poule draaide uit op echte thrillers. Voor beide partijen was een 3 setter nodig om tot een winnaar te komen. In de A poule won het team Aart Lijs/ Marjon Tijhuis van Marna Kroeze/ Meindert Kroeze. In de B poule was het een herhaling van de poulewedstrijd van eerder in het toernooi. Jack van Wijk/ Conny Oosterkamp verloren in de poule nog van Bert Tijhuis/ Amy Vogelaar, maar in de finale haalden ze met sterk spel de titel.

Hardste Service
Als extra had de organisatie voor belangstellenden een leuk extra in petto. De gehele zondag was het mogelijk om je service te laten meten. Met 3 inslagballen en 5 pogingen kregen de deelnemers de mogelijkheid om een zo hard mogelijke service op papier te krijgen. Naast hard moest de service natuurlijk wel in zijn. Winnaar bij de heren werd Aart Lijs met 152 km p/uur en bij de dames Marjon Tijhuis met 124 km p/uur.

Organisatie zeer tevreden
De organisatie was na afloop zeer tevreden over het verloop van het tennis toernooi. Ammo Veenman van de wedstrijdcommissie: "Wij zijn gewoon heel blij met het aantal inschrijvingen. Een record voor de vereniging. Vooral in de eerste week was het even spannend of we op schema zouden kunnen blijven, maar gelukkig zijn er ontzettend veel mensen die, ondanks de regen, hun partijen hebben afgemaakt. Als dit niet was gebeurd, hadden we de finales vandaag waarschijnlijk niet kunnen spelen.", aldus Veenman.

Eindstanden:

Heren enkel A poule:
1. André Ceelen
2. Aart Lijs

Heren enkel B poule
1. André Smits
2. Conno de Ruijter

Heren enkel C poule
1. Bauke Kloosterman
2. Edwin Hillebrand

Dames enkel A poule
1. Nathalie van Leeuwen
2. Marjon Tijhuis

Dames enkel B poule
1. Monique Snoek
2. Jolanda Christiaanse

Mix dubbel A poule
1. Aart Lijs/ Marjon Tijhuis
2. Marna Kroeze/ Meindert Kroeze

Mix dubbel B poule
1. Jack van Wijk/ Conny Oosterkamp
2. Bert Tijhuis/ Amy Vogelaar

Heren hardste service:
1. Aart Lijs (152 km p/uur)

Dames hardste service:
1. Marjon Tijhuis (124 km p/uur)

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Tennis

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat