Home
Facebook Instagram

Erik-Martijn kiest voor ranking

Biddinghuizen - 21 augustus 2003.  De rolstoeltenniser Erik-Martijn Ruitenberg ontbreekt bij de Nederlandse Kampioenschappen in Roosendaal, omdat hij in België speelt voot de ranking.

Vorig jaar nog wist Ruitenberg door te dringen tot de finale bij het NK in Roosendaal, toen hij na een 1-0 voorsprong met 2-1 verloor.

Erik-Martijn staat op dit moment zevende op de nationale ranglijst, terwijl op plaats 36 van de wereldranglijst prijkt. Deze week speelt hij in België, omdat daar punten zijn te verdienen voor de ranglijst.

Goede resultaten
De laatste tijd haalt Ruitenberg goede resultaten. Vorige week nog speelde hij in de finale van de verliezersronde en verloor hij de finale van het dubbelspel. In juli won hij de Midwest Regional Championships in Michigan Amerika door in de finale de als eerste geplaatste Regis Harel met 7-6, 6-4 te verslaan. De finale van de dubbels werd daar eveneens bereikt, maar deze werd verloren in twee sets.

Blessure
Het is dus een goede periode voor Erik-Martijn, nadat blessures hem vier maanden aan de kant hielden. 'Dan verlies je heel veel kracht. Ik denk wel tweederde. Het lukt snel om eenderde weer terug te winnen, maar het laatste stuk kost het meeste tijd. Maar ik voel dat ik sneller op niveau terugkom dan de vorige keer toen ik geblesseerd was,' zegt Ruitenberg in de Apeldoornse Courant.

2004
Ruitenberg is, met steun van de Stichting Erik Olympic al een paar jaar bezig om mee te kunnen doen aan de Paralympics in Athene in 2004.

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat