Home
Facebook Instagram

BAS tennis organiseert benefiettoernooi

BAS tennis organiseert benefiettoernooi Biddinghuizen - 11 mei 2005.  Tijdens het pinksterweekend organiseert BAS tennis het traditionele benefiettoernooi. Voor de tweede keer op rij gaat de opbrengst van het evenement naar het Colombinehuis uit Biddinghuizen.

Gedurende het gehele weekend wordt er getennist en worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Eerste
Toen rolstoeltenniser Ruitenberg uit Biddinghuizen bekend maakte een poging te willen doen om zich te kwalificeren voor de paralympics, besloot BAS tennis om hem hierbij financieel te helpen door een benefiettoernooi te organiseren. Inmiddels is dit zes jaar geleden en is het toernooi een heuse traditie geworden. Na vier jaar Ruitenberg gesteund te hebben, was het tijd voor een ander goed doel. De keuze viel al snel op het Colombinehuis uit Biddinghuizen. Het doel is dan misschien veranderd maar de insteek van het toernooi is nog steeds hetzelfde: Een gezellig toernooi waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat.Het Colombinehuis
Het Colombinehuis is een vakantieverblijf dat zich richt op gezinnen met kinderen, die om uiteenlopende redenen nauwelijks op vakantie kunnen. Voor deze kinderen heeft de stichting Colombine het Colombinehuis gebouwd. Een moederhuis met achtappartementen. Elk appartement straalt de sfeer van een bepaald land uit. Je maakt in het Colombinehuis een wereldreis in Nederland. Een jaar geleden werd er nog gespeeld voor de opknapbeurt van het appartement India. Dit jaar wordt er gestreden voor het appartement Australië. Alle opbrengsten van het toernooi gaan naar het Colombinehuis. Om het bedrag van vorig jaar te verbeteren is de organisatie nog druk bezig met het werven van sponsors.

Activiteiten
Omdat de organisatie het belangrijk vindt om zoveel mogelijk bezoekers te trekken, wordt er voor zowel jong als oud iets georganiseerd. Op vrijdagavond staat er een Hollandse avond op het programma met het lokale piratenkoor. De zaterdag staat in het teken van de jeugd. Naast een tennistoernooi kunnen de jongere tennisfanaten een hapje mee eten en word de kantine omgetoverd tot disco. Op zondag vindt er, naast het kampvuur, een Australische barbecue plaats en de maandag staat traditioneel weer in het teken van de loterij en veiling. Hiervoor zijn er regionale winkeliers benaderd om producten of diensten ter beschikking te stellen. Uiteraard worden er ook tenniswedstrijden gespeeld in de diverse speelcategorieën. De organisatie verwacht veel bezoekers te verwelkomen en hoopt dan ook op een gezellig en sportief weekend. Voor meer informatie http://www.bastennis.nl/.

BAS Tennis

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat