Home
Facebook Instagram

Dames 1 BAS Tennis kampioen

Dames 1 BAS Tennis kampioen Biddinghuizen - 3 juni 2007.  Het 1e dames team van BAS Tennis pakte zondag, voor het 2e jaar op rij, de kampioenstitel.

Was het vorig jaar nog de 4e klasse, waarin de dames ongeslagen kampioen werden, dit jaar was ook de titel in de 3e klasse een prooi voor de dames uit Biddinghuizen.

Uiteindelijk werd de titel gepakt op de laatste speeldag. Concurent Hengelo en BAS voerden de ranglijst aan met evenveel punten. Het onderlinge resultaat van BAS-Hengelo was echter in het voordeel van BAS. Een overwinning tegen Groningen met dikke cijfers zou voldoende zijn voor de titel.

Spanning ten top
Dat er wat spanning in het team zat, bleek al bij de enkelpartijen. Richella Bakker pakte uiteindelijk in een 3 setter de eerste belangrijke punten, waarna Nathalie van Leeuwen, Sanne van Velde en Monique Snoek haar voorbeeld volgden en Groningen op een onoverbrugbare achterstand van 4-0 zetten. De titelstrijd was echter nog niet beslist, omdat ook, vanwege de gelijke stand op de ranglijst, de wedstrijdpunten de doorslag konden geven.

Spannend slot
Nathalie van Leeuwen en Wina Bakker waren vlot klaar met hun partij. Na een snelle eerste set werd het toch nog even spannend, maar de dames lieten een opgebouwde voorsprong in de 2e set uiteindelijk niet meer glippen en brachten de stand op 5-0 in het voordeel van BAS. Richella Bakker en Monique Snoek hadden het een stuk lastiger. Na het verlies in de eerste set via een Tie Break, wisten de meiden de tweede set binnen te slepen. Waar iedereen verwachtte dat de 3e set bol zou staan van de spanning, zorgden de dames van BAS voor een hoop rust. Vol overtuiging pakten ze de derde set waarna het kampioensfeest los kon barsten. Met een heuse rondrit door het dorp en de nodige versnaperingen vierden de meiden de behaalde titel.


Van links naar rechts: Monique Snoek, Sanne van Velde, Wina Bakker, Richella Bakker en Nathalie van Leeuwen.

Volgend jaar kan het team stevig aan de bak. Klassebehoud in de tweede klasse zou al een prestatie van formaat zijn.

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat